Повна реконструкція стадіону «Металіст», на якому планується проведення фінальних ігор чемпіонату Європи з футболу 2012 року, має бути завершена у грудні 2010 року.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це поінформував головний інвестор ключових об`єктів під Євро-2012 у Харкові, президент компанії DCH Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ під час інспектування ходу реконструкції стадіону.

«Ми на півроку скоротили всі терміни. Стадіон вміщатиме 42 тисячі вболівальників, а його інфраструктура відповідатиме всім вимогам УЄФА», - сказав О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ.

Відео дня

Нині на стадіоні встановлюються опори під новий дах. Всього їх буде 24.

Монтаж металевих конструкцій здійснює ТОВ «Сталь конструкція». За словами генерального директора підприємства Сергія ЄВЕЛЯ, «дах і стадіон відповідатимуть всім високим вимогам до якості, які встановлені ФІФА і УЄФА».

Відповідаючи на запитання журналістів, голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ сказав, що задоволений рівнем і темпом підготовки стадіону «Металіст» до Євро-2012.

За словами А.АВАКОВА, реконструкція стадіону «Металіст» цього року вже профінансована на 60 млн. грн., і приблизно таку ж суму планується цього року виділити ще раз.

«Ми бачимо, що місто Харків готується до Євро не на словах, а на ділі», - наголосив він.

Губернатор висловив упевненість, що це підвищує шанси столиці Слобожанщини на проведення в місті фінальних ігор Євро-2012.

«І дивлячись на те, як будуються і реконструюються у нас об`єкти, думаю, що Харків повинен стати основним приймаючим містом Євро-2012», - сказав А.АВАКОВ.