Сушіння рук - необхідний крок, наголосила Супрун / фото rodili.ru

Результати досліджень останніх років показали, що сушарки для рук дуже небезпечні для здоров'я.

"Майже як у хорорі про повстання машин - вони (сушарки - Ред.) акумулюють різні бактерії та мікроорганізми з повітря приміщення, а потім випускають їх назад, в тому числі на ваші вже чисті руки", - пише на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

Читайте такожНавіть немовлятам: Супрун розповіла, як чистити зуби дітям

Відео дня

Тому, наголосила вона, коли ви миєте руки після використання вбиральні, а потім висушуєте за допомогою сушарки, вони можуть залишитись не такими чистими, як ви думаєте.

Загалом, досліджень на цю тему було проведено досить багато, і їхні результати часто суперечать одне одному, додала Супрун.

Але не сушити руки після миття - теж не вихід, оскільки, як пояснила в.о. міністра охорони здоров'я, бактерії на вологих руках теж розповсюджуються та навіть передаються швидше. 

Тож Супрун дала низку рекомендацій:

- якщо ви власник сушарки для рук - вчасно змінюйте фільтри. Це стосується передусім адміністрацій закладів, які відвідує велика кількість людей. 

- поставте у приміщенні одноразові рушники для рук: це найбільш безпечний та швидкий метод сушіння рук з точки зору гігієни;

- якщо маєте вибір між сушаркою та рушником - обирайте рушник.

Раніше професор Університету Лейчестера Прімроуз Фрістоун розповіла, наскільки висока небезпека зараження при відвідуванні громадських туалетів.