Лікар розповіла, які продукти допоможуть схуднути / фото pxhere.com

Існує кілька десятків продуктів, які прискорюють жировий метаболізм та допомагають швидко позбавлятися відкладень на талії та стегнах.

Продукти, які спалюють жири, дійсно існують, правда, професіонали категорично проти такого терміну, адже продукти впливають безпосередньо не на жирові тканини, а на процеси, які відбуваються в організмі. Найбільш відомі з них - грейпфрути, ананаси, кориця, гірчиця, хрін та імбир, розповіла ГолосUA лікар-дієтолог Людмила Бабич.

Читайте такожСупрун додала перцю: розповіла все про прянощі

Відео дня

"Вживати їх потрібно як самостійну страву, якщо сподіваєтеся досягти хорошого ефекту. Ну, а якщо ви щедро посипатимете грейпфрут цукром, а ананас додасте у фруктові салати зі збитими вершками, - ефекту можна не чекати. Крім того, спалювачі жиру - овочі та зелень. Наприклад, дуже доступний і простий продукт як капуста не тільки сприятиме швидкому спалюванню жирів, але й м'яко очистить організм від токсинів", - зазначила вона.

Схожу дію мають також рослинні волокна, що містяться в бурому рисі, цільнозернових, бобах.

Якщо ви любите гострі страви, не відмовляйте собі у задоволенні – перець чилі істотно прискорює обмін речовин в організмі, трохи менш вираженою дією володіють також інші гострі спеції.

І не забудьте про зелений чай. Щоб засвоїти цей напій (без цукру!) організм витратить 60-70 калорій (у середньому), хоча в самому чаї калорій немає. Тож фактично цей напій теж можна вважати жироспалювачем.

Раніше повідомлялося, що в. о. голови МОЗ Уляна Супрун вважає середземноморську дієту найбільш корисною та доступною.