Сьогодні прощаються з студентом-медиком 18-річним Сергієм Бутенком / фото vinnitsa.info

11 лютого у Вінниці прощаються зі студентом медуніверситету 18-річним Сергієм Бутенком, який 9 лютого помер від ускладнень кору.

"Перед Новим Роком Сергій захворів на мононуклеоз. Він вилікувався, але мав дуже ослаблений імунітет. Саме це і стало причиною, що він підчепив кір і його вдруге госпіталізували в лікарню. Хоча був двічі щеплений від кору і не підлягав ревакцинації", - розповів Gazeta.ua декан медичного факультету №1 Вінницького медуніверситету Юрій Шевчук.

Читайте такожЦі дані шокують: Україна стала лідером за кількістю хворих на кір в Європі (інфографіка)

Сергій Бутенко останні 4 дні лежав під апаратом штучної вентиляції легень в реанімації першої міської інфекційної лікарні.

"Інфекція мононуклеозу насідала на інфекцію кору. Двічі на день збирали консиліум найкращих лікарів. Та в останні дні надії врятувати його не залишилося. Почала прогресувати пневмонія. Антибіотики не допомагали. Легені вимкнулися. Тканина легень абсолютно набрякла і перестав відбуватися газообмін. Сергій боровся до останнього. Я коли до нього заходив у реанімацію, то він кивав, що все добре. Пальцем пояснив, що бореться. Але ми його втратили", - говорить професор.

Сергій Бутенко навчався на 2 курсі медичного факультету №1 "лікувальна справа" Вінницького медичного університету.

Похорон Сергія Бутенка відбудеться у середу, 13 лютого. Рідні вирішили поховати на батьківщині його матері у селі Липівка Тисменицького району Івано-Франківщини.