Лікар проти комп'ютерних ігор до дворічного віку

Зараз є комп'ютерні ігри навіть для однорічних малят. Тому лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів, з якого віку можна грати на планшеті.

"Якщо дитина використовує гаджети до того, як починає пізнавати основи устрою життя, швидше за все, це може впливати на психіку, порушувати координацію рухів, призводити до травматизму й так далі", - наголосив він на своїй сторінці в Instagram.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснивши, чи можна давати дітям знеболювальне (відео)

Відео дня

Також лікар вказав на інший момент: коли треба бігати, стрибати, скакати, в результаті чого формується рухова система, ростуть легені, серце, а судини навчаються адаптуватися до постійно мінливої фізичної активності, дитинча сидить і дивиться на мерехтливий екран.

"До чого це призведе, не знає ніхто. Ви й ваші діти — заручники грандіозного експерименту", - наголосив Комаровський.

Як лікар він категорично проти комп'ютерних ігор до дворічного віку. Далі є стандартне правило, якого батькам шалено складно дотримуватися, — не більше двох годин екранного часу на добу, зазначив доктор.

"Пам'ятайте: мама як розвивальна гра набагато корисніша. Тато, який разом з дитиною будує з кубиків будиночок, у тисячу разів крутіший, ніж будь-який гаджет. Але татові легше уткнути однорічну дитину в мультики, а самому відпочивати. Це неправильно. Зрештою, ви ж добровільно зробили дітей, тепер давайте займайтеся ними", - підсумував лікар.

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про головні ознаки дефіциту кальцію у дитини.