Зараження контагіозним молюском у басейні теоретично можливе / фото wikipedia.org

Лікар Комаровський відповів на запитання батьків про те, чи варто дитині з контагіозним молюском відвідувати басейн та чи не заразно це для інших дітей.

Як він розповів на своїй сторінці в Instagram, контагіозний молюск - вірусна інфекція шкіри, яка зустрічається мінімум у 10% дітей. Педіатр заявляє, що вилікувати цю хворобу практично неможливо.

Читайте такожКомаровський розповів, які ліки не можна купувати

Відео дня

"Є деякі дорогі мазі, іноді їх використовують, тим не менш, контагіозний молюск - прогностично дуже сприятлива інфекція. Організм протягом 1-2 років виробляє імунітет, і ці прищі самі по собі зникають", - каже Комаровський і додає, що додаткового лікування інфекція не вимагає.

За словами лікаря, зараження контагіозним молюском у басейні теоретично можливе, але наукові дослідження цього не підтверджують. Але при цьому необхідно стежити за тим, щоб дитина користувалася індивідуальними засобами гігієни, а предмети загального користування, з якими вона контактує, необхідно дезінфікувати.

Контагіозний молюск — вірусна інфекція, яка викликається одним із вірусів групи віспи, яка вражає шкіру та іноді слизові оболонки. Найчастіше вона виникає у дітей віком від одного до десяти років.