Діти отруїлися в таборі / Скріншот

У дитячому таборі в Коблевому (Миколаївська область) отруїлися 16 дітей учасників АТО, сиріт та з багатодітних сімей. 

Діти потрапили до лікарні зі скаргами на нудоту, температуру та біль у животі. За словами батьків, ці симптоми з'явилися ще кілька днів тому, але керівництво табору намагалося їх приховати. Лише після наполягання батьків дітей оглянули медики й виявили у них кишкову інфекцію, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожКількість отруєних у ресторані на Львівщині наближається до трьох десятків

Відео дня

"Це діти учасників АТО, сироти та з багатодітних сімей. У таборі "Салют" відпочивають безкоштовно, заїхали тиждень тому. З перших днів скаржилися на жахливі умови", - розповіли журналісти. 

Раніше діти надсилали батькам фото будівлі табору, яка має тріщини та дірки.

Зазначається, що базу відпочинку вже почали обстежувати спеціалісти Держспоживспілки, аби з'ясувати, що саме спровокувало кишкову інфекцію у дітей.

Нагадаємо, 1 липня повідомлялося, що в селі Коблевому Березанського району Миколаївської області сталося масове отруєння дітей. Лікар-інфекціоніст оглянув 40 дітей. Із загальної кількості оглянутих виявлено 16 дітей зі скаргами на погіршення самопочуття, блювання, субфебрильну температуру тіла. Цим дітям (16 осіб) встановлено попередній діагноз "Гострий гастроентероколіт середньої важкості".

Постраждалі діти шпиталізовані до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні. Поліція вже розслідує інцидент.