23 жовтня додатково у 12 осіб лабораторно визначили паличку дифтері / фото УНІАН

На медичному факультеті № 2 Ужгородського національного університету через спалах дифтерії серед студентів запроваджено карантин.

Про це УНІАН повідомив декан медичного факультету №2 Василь Калій.

За його словами, учора ректорат довів до відома керівництва факультету інформацію про запровадження обмежувальних заходів, а саме карантину, на факультеті. Ці обмежувальні заходи передбачатимуть скасування теоретичного навчання, а також проведення практичних занять у лікарнях та інших медичних закладах Ужгорода.

Відео дня

«Річ у тім, що для проведення практичних занять студенти повинні відвідувати медичні заклади, де пацієнти і так із ослабленим імунітетом. Тому з метою упередження поширення інфекції і було прийнято рішення про запровадження таких заходів», - уточнив Калій.

Читайте такожСпалах дифтерії на Закарпатті: усі наявні сироватки використані - в області звернулися до МОЗ

Він також додав, що одразу після того, як виникла проблема, на факультеті розпочали комплекс заходів за рекомендаціями епідеміологів. Обстеження пройшли всі студенти, при візуальному огляді яких лікарі мали певні застороги.

Сьогодні, за словами Калія, відбудеться засідання протиепідемічної комісії при Ужгородській міськраді, на якому можуть бути ухвалені інші рішення.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня з діагнозом дифтерія було госпіталізовано студента-іноземця, який навчається на 5-му курсі медичного факультету Ужгородського національного університету.

22 жовтня надвечір до обласної інфекційної лікарні було госпіталізовано ще двох пацієнтів з діагнозом «дифтерія мигдаликів, легкий перебіг».

23 жовтня додатково у 12 осіб лабораторно визначили паличку дифтерії.

Як відомо, на медичному факультеті № 2 Ужгородського національного університету навчаються 1400 студентів-іноземців.