Якщо ваші губи несподівано стали повними, зверніться до лікаря / Thinkstock

Не всі природні перетворення означають позитивні зміни в організмі. Деякі навпаки, попереджають про небезпечні стани, зокрема, йдеться про завивку волосся або збільшення об'єму губ. Тому залишати їх без уваги не можна.

Сімейний лікар Марія Горіла підказала MedOboz, які гарні зміни зовнішності повинні не викликати захоплення, а насторожувати.

Лялькова шкіра

Шкіра, що нагадує обличчя порцелянової ляльки, - мрія багатьох красунь. Ще б, таку не потрібно прикрашати тональним кремом і пудрою. Але тільки от набуття обличчям блідого однотонного відтінку без видимих пор й рум'янцю може попереджати про порушення кровообігу в головному мозку. Такий стан може розвинутися через защемлення судин, атеросклероз і т. д. В будь-якому випадку, краще навідатися до невропатолога і ретельно все перевірити.

Відео дня

Об'ємні губи

Якщо у вас від природи тонкі губи, і раптом вони стали більшими та надутими (як після філлерів), потрібно не танцювати від радості, а йти до ендокринолога або гінеколога. Адже часто причина таких проявів – порушення в сечостатевій системі або гормональний збій.

Читайте такожНазвано продукт-"вбивцю" нашого організму

Швидкий ріст нігтів

Зазначивши, що ваші нігті без видимих причин почали відростати швидше, ніж зазвичай, у першу чергу зверніть увагу на свій раціон. Ймовірно, в ньому міститься багато нездорових продуктів, зокрема, напівфабрикатів, фастфуду. Річ у тому, що токсичні речовини, які потрапляють всередину, в більшості своїй накопичуються у волоссі й нігтях, і прискорення їхнього росту може свідчити про відчайдушні спроби організму позбутися шкідливого. Крім того, прискорення росту нігтів може попереджати про гельмінтоз.

Природна депіляція

Зайве волосся на тілі – біда для жінок, тому з ними прийнято нещадно боротися. Але якщо це волосся раптом почали зникати самі по собі, є привід насторожитися. Перше, в чому може бути причина порушення обміну речовин, а саме засвоєння білка. Також такі явища можуть виникати на тлі порушення кровообігу через закупорення судин, їхнє защемлення і т. д.

З'явилася завивка

Якщо у власників прямого волосся раптом з'явилися грайливі кучері або хвилі, при цьому ні у кого з родичів хвилястого волосся немає і не було серйозних гормональних стресів (наприклад, вагітності, пологів і т. д.), тоді час звернутися до ендокринолога і, можливо, імунолога.

Зміна структури волосся може статися в результаті порушень в роботі щитовидної залози або серйозних збоїв в роботі імунітету. Обидва ці фактори можуть призводити до зміни форми волосся і зміни напрямку волосяних цибулин.