Скалецька не знає, скільки людей планують евакуювати / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька заявила, що українців, яких евакуюють з китайського міста Ухань, спробують відправити на карантин.

Про це повідомляє Українська правда.

«Це зараз найважливіше для нас питання, тому що небезпека для оточуючих існує. Ми хочемо організувати процедуру так, щоб при евакуації, люди вже були готові на карантин. Можливо, вони підпишуть добровільну згоду», - сказала голова відомства. 

Відео дня

Однак, за її словами, примушувати людей вони не можуть. 

Читайте такожУкраїна евакуює 50 своїх громадян з китайської провінції, де спалахнув коронавірус

«Навіть в США в примусовому режимі людей ізолювали лише на 72 години. Для примусової ізоляції на 14 днів в країні має бути оголошено карантин", – сказала вона.

Скалецька додала, що точна кількість людей, яких планують евакуювати, не відома.

«Спочатку у нас були дані по 57 людям. Потім –  по 45. Цифри змінюються.  До того ж, ми ще готуємось, шукаємо місце для ізоляції людей, продумуємо логістику», - сказала міністр.

Відповідаючи на питання, чи є для ізоляції людей приміщення, яке відповідає вимогам ВООЗ, Скалецька відповіла, що пошуки тривають.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 7 лютого в світі зареєстровано 31 тис. 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом 2019-nCoV, з них 641 – летальний.