Ілюстрація / REUTERS

Медичний центр Національної гвардії «Нові Санжари» готовий забезпечити карантинні заходи для громадян, що повернулися з Китаю.

Як повідомили у прес-службі Нацгвардії, установа забезпечена необхідними матеріальними засобами та має добре розвинену інфраструктуру.

Читайте також"Епідемія дурості": лікар розкритикувала протести проти прибуття українців з Китаю

Відео дня

Фахівці медичного напряму мають індивідуальні засоби захисту та знають необхідні процедури, що мають бути здійснені, аби забезпечити суворий режим санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

«Медичний центр має 200 ліжко-місць. Номери забезпечені умивальником, туалетом, душем, меблями, радіоточкою, телевізором, холодильником, кондиціонером, освітлювальними приладами. Санвузол знаходиться в кожній кімнаті», - повідомили в НГУ.

Також у Нацгвардії зауважили, що сам центр знаходиться на окремій території, що віддалена від основної заселеної території населеного пункту Нові Санжари. «Тому евакуйовані громадяни, яким потрібно буде пройти період обсервації, не будуть жодним чином перетинатися з місцевими жителями», - наголосили в Нацгвардії.

Територія закладу охороняється та здійснюється встановлений перепускний режим.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в аеропорту Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.