В Україні обстежують чотирьох осіб на наявність смертельного коронавірусу COVID-19 / фото УНІАН

У Києві перевіряють на коронавірус трьох іноземців, у Червінцях - підозра у людини, яка повернулась з Італії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу в Києві.

«Станом на ранок 2 березня в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусної інфекції, ми не приховуємо жодних даних. Ми говоримо тільки правду, ми зацікавлені в тому, щоб була озвучена тільки правда», - заявив він.

За словами Ляшка, вчора завершилось тестування трьох зразків на коронавірусну інфекцію з Івано-Франківської області, з Кропивницького та міста Києва в пасажирки, яку було виявлено в аеропорту.

«Всі ці три дослідження показали негативні результати. Це свідчить, що в цих людей немає коронавірусної інфекції», - додав заступник керівника МОЗ.

Читайте такожЖодна з близько 20 підозр на коронавірус в Україні не підтвердилася - МОЗ

Він наголосив, що на даний момент проведено вже вісім тестів на коронавірус - всі вони були негативні.

«Зараз в лабораторії відсьогодні було розпочато ще дослідження на чотири підозри, три з них з міста Києва, одна - Чернівецької області. У місті Києві ця підозра зафіксована в іноземців, які перебували на території України та звернулись за медичною допомогою, у Чернівцях - це людина, яка повернулася з Італії», - повідомив Ляшко.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 із «високого» до «дуже високого».

У світі станом на 2 березня зареєстровано 89 тис. 072 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з яких 3 тис. 048 летальні.