В МОЗ зазначили, що жодної паніки серед медичних працівників не існує\ УНІАН

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив про готовність медичного персоналу до можливої появи і локалізації нової коронавірусної інфекції.

Читайте такожКомаровський відповів українцям, чи варто скасовувати поїздку за кордон через коронавірус

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час брифінгу в Києві. «Ми продовжуємо температурний скринінг, разом з Державною прикордонною службою із 24 лютого вже проскринінговано близько 540 тис. осіб», - заявив Ляшко.

Відео дня

За його словами під час спілкування з працівниками інфекційних відділень, медичні працівники запевняли його в готовності до локалізації, виявлення та надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.

«Жодної паніки серед медичних працівників не існує. Всі чекають на цей випадок, який може бути, і підтримують дії уряду, які спрямовані на запобігання появи на території нашої країни коронавірусної інфекції», - підкреслив Ляшко.

«Ми маємо 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах, близько 2,5 тис. боксів в інфекційних відділеннях. Ми маємо палати інтенсивної терапії в інфекційних відділеннях. Також в кожного, в кого я запитував - всі чітко розуміють, що якщо в нас буде поширюватись спалах як будуть залучатись відділення інтенсивної терапії з інших відділень, не обов’язково з інфекційних відділень», - зазначив він.

Заступник керівника МОЗ також відзначив забезпеченість інфекційних відділень апаратами штучної вентиляції легень. «Обладнання достатньо для того, щоб забезпечити вчасне надання медичної допомоги», - додав він.

Також Ляшко зауважив, що МОЗ сформує для уряду додаткову потребу для виділення коштів з резервного фонду бюджету для того, щоб провести додаткову закупівлю обладнання, що буде використовуватись у відділеннях інтенсивної терапії інфекційних стаціонарів.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 із «високого» до «дуже високого».

У світі станом на 2 березня зареєстровано 89 тис. 072 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з яких 3 тис. 048 летальні.