REUTERS

На Чернігівщині сьогодні вночі на КПП «Грем'яч» в рейсовому автобусі «Москва – Київ» при пірометрії виявили чоловіка з температурою тіла 39,3 °С.

Про це у Facebook повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

За його інформацією, у зв’язку з цим був зібраний оперативний штаб при управлінні охорони здоров'я ОДА.

Відео дня

Читайте такожДев’ять нових підозр на коронавірус в українців не підтвердилися

«Було з'ясовано, що чоловік перебував на заробітках в Росії. Зі слів хворого, він спав у холодному приміщенні та захворів. Хворіє тиждень. Має нежить та кашель», - йдеться у повідомленні Прокопенка.

Також зазначається, що бригада екстреної медичної допомоги, що виїхала на КПП, дотримуючись протиепідемічних вимог, оглянула хворого, пасажирів автобуса та водія. Хворого чоловіка доставили до інфекційного відділення КНП «Новгород-Сіверської ЦРЛ».

В лікарні чоловіку проведено цито-тест, його обстежили лікарі-інфекціоністи та поставили клінічний діагноз – вірус грипу типу «В».

«Вірогідність коронавірусу виключена. На руки видані підтверджуючі документи. Хворий погодився залишитися ще на певний час в лікарні», - розповів Прокопенко.

Він додав, що пасажирам автобуса роздали дезінфекційні засоби та відправили за маршрутом.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого, його дружина перебуває на обсервації.