Шмигаль спрогнозував майбутнє коронавірусу / фото УНІАН

У Кабінеті міністрів України очікують, що поширення нового коронавірусу до літа піде на спад.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу за підсумками засідання уряду.

"Ми бачимо і сподіваємося, що до літа епідемія піде на спад. Звичайно ж, в майбутньому ми очікуємо винаходження ліків від цієї хвороби... Сьогодні не йде мова про те, що нас омине ця епідемія. Ми розуміємо, що в світі ця епідемія розвивається, в Україні зареєстровано перший випадок, це означає, що епідемія фізично є в Україні", - сказав він.

За його словами, сьогодні головне завдання для уряду полягає в тому, щоб максимально захистити громадян від цього вірусу.

Читайте такожУ Києві пояснили обмежувальні заходи через коронавірус

Як повідомляв УНІАН, уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, у тому числі заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Читайте такожУ Києві до кінця березня скасують масові богослужіння та заходи в театрах і музеях

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту "Бориспіль".