Релаксація має ключове значення для підтримки здорової ваги при заняттях фізичними вправами, вважають новозеландські фахівці Університету Отаго. Вони виявили, що жінки мають більше шансів зберегти вагу в нормі при практиці методів релаксації тіла -  завдяки цьому фізичні тренування були результативнішими і позитивний ефект тривав довше.

Дворічне дослідження включало 225 жінок, які прагнули скинути зайві кілограми без дієти. Інтенсивне навчання способам розслаблення тіла сприятливо позначилося на психічному і фізичному здоров`ї учасниць: експерти відмітили поліпшення якості життя, зниження психологічного стресу і підтримку загального  самопочуття. Крім того, подібна терапія дозволяла запобігати переїданню: більшість жінок в результаті програми стали рідше споживати продукти з високим вмістом жиру і цукру.

Способи релаксації включали прогресивне розслаблення м`язів, дихальні вправи і візуалізацію. За словами дослідників, хоча втрата ваги не була головною метою експерименту, було відмічено, що при регулярній практиці техніки релаксації протягом двох років жінки схуднули в середньому на 2,5 кілограма. Фізіологи упевнені, що релаксація послужить ефективною підтримкою здорового способу життя, допомагаючи на тривалий період часу не повніти, не відчувати нервової напруги і не розвивати хронічні хвороби.

Відео дня

ami-tass.ru