Місцезнаходження директора Сакського центрального військового клінічного санаторію імені Пирогова Віталія Устюжаніна, якому сьогодні вранці рішенням колегії суддів Апеляційного суду АРК був змінений запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд, на даний момент невідомо.

Про це ZN.UA повідомили адвокати Віталія Устюжаніна — Юрій Гончаров і Юрій Поставничий.

Як повідомляло ZN.UA, на засідання суду, який задовольнив клопотання трудового колективу санаторію про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд з передачею на поруки, Віталій Устюжанін доставлений не був і перебував у СІЗО Сімферополя № 15.

Відео дня

За словами адвокатів, близько 14.00, після отримання рішення Апеляційного суду на руки, вони разом з дружиною директора та представниками санаторію попрямували до Сімферопольського СІЗО.

За словами адвоката Юрія Поставничого, виконуючий обов`язки начальника ізолятора Міхєєв, прийнявши документи, запевнив, що Устюжаніна звільнять через півгодини.

«Проте потім пішла якась гра. Нам говорили, що документи готуються, десь ходять. У цей час ми спостерігали, що співробітники прокуратури весь час там присутні, ведуть розмови з керівництвом СІЗО, — каже Ю. Поставничий. - А о 17.00, коли час, дозволений для присутності в СІЗО адвокатів минув, мене, фактично, виставили за двері».

Тим не менш, повідомили адвокати, співробітники ізолятора були змушені впустити до будівлі Володимира Фролова — представника уповноваженого ВР України з прав людини Ніни Карпачової.

В. Фролову, за словами Ю. Гончарова, керівництвом СІЗО був пред`явлений якийсь документ, згідно з яким В. Устюжанін був відпущений на свободу о 15.20. Однак де він знаходиться, не знають ні захисники, ні дружина директора санаторію.

«Це повне беззаконня. Ми всі знаходилися там і Віталій Устюжанін з СІЗО не виходив, — каже адвокат Поставничий. - Можливо, це означає, що його могли знову затримати. Але це — абсолютно незаконно! Спочатку в СІЗО повинні були виконати рішення суду і звільнити Устюжаніна з-під варти. А потім, якщо були на те законні підстави, його мали право затримувати».

Як повідомляло ZN.UA, у п`ятницю, 30 вересня, представники прокуратури Криму приїхали до санаторію з метою провести виїмку документів і заарештувати директора В. Устюжаніна. Однак колектив санаторію не дав цього зробити, поставивши автокран і не пустивши представників прокуратури на територію санаторію. Тим не менше, вже ввечері того ж дня, коли В.Устюжанін йшов з роботи, його затримали люди в масках, відвезли до Сімферополя і направили до прокуратури.

Вже 3 жовтня запобіжним заходом В.Устюжаніна Київський районний суд обрав утримання під вартою. За даними неофіційного джерела, запобіжний захід у вигляді арешту був обраний для В.Устюжаніна на два місяці без звинувачення.

За інформацією ZN.UA, йому закидають злочини за двома статтями — розтрата державних коштів в особливо великому розмірі та перевищення службових повноважень.