Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони дитинства.

 
Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 279 народних депутатів із 400, зареєстрованих у сесійній залі.
 
Законом вносяться зміни до низки законодавчих актів України, зокрема, до Сімейного, Цивільного, Цивільного процесуального кодексів України, законів „Про охорону дитинства”, „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, „Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей” та „Про місцеве самоврядування в Україні”.
 
Так, законом пропонується удосконалити діючі юридичні норми, які регулюють питання влаштування дитини в сім’ї опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.
 
Зокрема, зміни до Цивільного та Сімейного кодексів України передбачають призначення дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, опікуна чи піклувальника виключно з числа тих осіб, які перебувають з підопічним у сімейних, родинних відносинах; призначення дитині тільки одного опікуна чи піклувальника; створення дитячого будинку сімейного типу виключно подружжям.
 
Крім того, пропонується узгодити окремі положення Цивільного процесуального кодексу України щодо розгляду справ з усиновлення з нормами Сімейного кодексу України, а також положення інших законів щодо зміни назв центральних органів виконавчої влади.