
Кардамон використовують в соусах, супах, м'ясних і рибних стравах, паштетах, плові, випічці, киселі та узварі.
У східних країнах порошком кардамону ароматизують каву і чай, пише Lady.tsn.ua.
Тисячоліттями за його допомогою лікували кашель, ожиріння, болі в животі, головні болі та імпотенцію.
Кардамон має загальнозміцнюючу, муколітичну, потогінну і проносну дію, і сьогодні його рекомендують при астмі, мігрені, метеоризмі, печії, болю в горлі.
На Сході вважають, що кардамон піднімає настрій, знімає втому, покращує гостроту зору і зміцнює нервову систему. Чай з кардамоном чудово зігріває і допомагає при застуді та кашлі.
Жінок особливо порадує чудова властивість прянощі зменшувати дратівливість при ПМС. Протипоказання: виразка шлунка і дванадцятипалої кишки.
У великих кількостях не рекомендований вагітним. Крім того, ця спеція - потужне тонізуюче (діє практично як натуральна кава), тому добова доза не повинна перевищувати 1/5 чайної ложки.