Ілюстрація / REUTERS

Міністерство охорони здоров’я України планує розвивати функціональні можливості електронної системи охорони здоров’я eHealth та впровадити електронний кабінет пацієнта.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу.

«Це система, в якій є електронна декларація, система, якою користуються люди при виписці і погашенні електронного рецепту за програмою «Доступні ліки». Це система, через яку виписується відповідне направлення до вузького спеціаліста. На мою думку, дуже вузький функціонал для користування громадянами України, для їх зручності. Я думаю, що за декілька років існування цієї системи цей функціонал необхідно було розширити», - сказав Степанов.

Відео дня

Читайте такожМОЗ і Мінцифри планують інтегрувати систему eHealth в мобільний додаток "Дія"

Він повідомив, що додатково МОЗ планує запровадити у eHealth електронний кабінет пацієнта, де будуть всі медичні дані громадянина.

Також, за його словами, у системі планується запровадити інші функції.

«Наприклад, електронне свідоцтво про народження дитини, розширення електронних рецептів, розширення решти реєстрів. Все це буде направлено для зручності громадян», - зазначив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством цифрової трансформації працює над інтеграцією електронної системи охорони здоров’я eHealth в портал та додаток “Дія”, в тому числі для того, щоб зробити можливим укладання електронних декларацій онлайн, без візиту до лікаря.