Останній раз Кернес з'являвся на публіці 23 серпня / фото УНІАН

Міський голова Харкова Генадій Кернес, який захворів на коронавірус, розповів про свій стан.

"У Харкові у мене є вся потрібна допомога, поруч сім'я, команда. Я впевнений, що скоро піду на поправку", - написав Кернес на своїй сторінці в Facebook.

Скріншот

Читайте такожКернес захворів на COVID-19, його стан стабільно важкий - міськрада

Відео дня

Кернес захворів: що відомо

  • Кернес не з'являється на публіці близько трьох тижнів - востаннє він брав участь у публічних заходах на День міста, 23 серпня.
  • Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" - такі ж цифри присутні на номерах декількох машин, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона та оточення.
  • 61-річний Геннадій Кернес - один з претендентів на посаду Харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Влітку 2020 року він заявив, що йде на вибори разом з партією "Блок Кернеса-успішний Харків". У разі перемоги Кернес втретє буде мером Харкова.
  • 14 вересня ZN.UA з посиланням на джерела в офісі президента повідомило, що мер Харкова Геннадій Кернес захворів коронавірусом і впав у кому.
  • Харківська міськрада офіційно спростувала інформацію про те, що міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому. При цьому там підтвердили, що мер на лікарняному, але не стали уточнювати діагноз.
  • Пізніше "Українська правда" з посиланням на директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка підтвердила, що у Кернеса - коронавірус. Його стан стабільно важкий, але він у свідомості.  У Кернеса діагностували пневмонію і підтвердили захворювання коронавірусом.