Львівщина продовжила карантин до 7 липня / фото УНІАН

У Львівській області карантин продовжили до 7 липня.

Таке рішення сьогодні, 30 червня, прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

«Ми не можемо послаблювати карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 людей, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається по критичної познаки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, тяжчий, порівняно з початком пандемії», - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Відео дня

За його словами, Львівщина - серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину.

«Днями мережу сколихнуло відео, на якому близько сотні людей влаштували масове купання у джерелі біля Львова. Цією справою зараз займаються правоохоронні органи. Саме нехтування власною безпекою та карантинними обмеженнями призводять до погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні», - сказав Козицький.

Читайте такожТреба готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 в Україні - Зеленський

Він вкотре закликав жителів області бути обачними та свідомими, адже тривалість і суворість карантину залежить від них.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, складає 44,4% від загальної кількості (за норми менше ніж 50%). Cередня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх семи днів становить 87,2 на 100 тисяч населення (за норми більш як 24).

«Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 19,0% за норми менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить 24,9% при нормі менш як 11%», - додав директор департаменту.

Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 7 липня.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, у Львівській області з початку епідемії виявлено 5 тис. 435 випадків COVID-19, зокрема вчора – 143.