Для колективного імунітету треба активізувати вакцинацію / УНІАН, Прилепа Олександр

Для появи в українців колективного імунітету від коронавірусу необхідно щодня вакцинувати не менше 100 тисяч осіб. Це з урахуванням того, що більшість вакцин потребують повторного введення.

Про це заявив лікар-інфекціоніст Віктор Петров в ефірі телеканалу "Дом".

Нинішні темпи вакцинації він назвав досить повільними: якщо цей процес і далі триватиме з такою низькою інтенсивністю, то українці не зможуть отримати колективний імунітет.

Відео дня

"Швидкість вакцинації дуже повільна і, на жаль, ми не можемо говорити про те, що вакцина буде доступна абсолютно для всіх груп населення. Є питання з вакцинацією груп ризику. Ми повинні щепити літніх людей, медиків, учителів. Ми повинні обов’язково щепити людей, які багато контактують з іншими людьми, щоб зупинити поширення вірусу. Також важливо пам’ятати про те, що ми можемо себе захистити. Пам’ятати про дистанціювання, пам’ятати про дезінфекцію рук", - пояснив лікар.

Читайте такожНімеччина надасть Україні півтора мільйона доз вакцини від COVID

Для пришвидшення темпів COVID-вакцинації він пропонує залучати приватних лікарів та більше медустанов.

"Ми повинні швидко вакцинувати велику кількість людей. Це потрібно робити всіма можливими способами. Залучити до цього приватних лікарів. Залучити всіх, хто може в цьому допомогти. Всі лікувальні установи повинні мати вакцину, яка буде доступна для будь-якого громадянина України з 18 років в будь-якій установі, в будь-якій географічній точці України", - каже Петров.

Вас також можуть зацікавити інші новини: