Щодня лікарня приймає понад 40 карет швидкої допомоги / фото УНІАН

У Київській міській клінічній лікарні №4, яка є однією з опорних для лікування пацієнтів з коронавірусом, 97% госпіталізованих невакциновані.

Щодня ця лікарня приймає понад 40 карет швидкої допомоги. І багато лікарів, що працюють в бригадах швидких, говорять про необхідність введення локдауну, оскільки від такої кількості хворих медики працюють на межі можливостей.

Читайте такожУ Києві антирекорд смертей від COVID-19 за добу-54 летальних випадки (відео)

Відео дня

Всього в лікарнях столиці підготовлено майже 6 тис. ліжок для хворих коронавірусом і місто продовжує готувати додаткові ліжка. З обладнаних подачею кисню (а це 95% від загальної кількості) заповнені сьогодні майже 66% ліжок. З такими темпами поширення вірусу місць з киснем скоро може не вистачати, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Вірус - агресивний і вражає всіх — дітей, молодь, дорослих. І хвороба має більш важкий перебіг", - зазначив він. Також Кличко закликав робити щеплення від коронавірусу, оскільки вони є єдиним способом запобігти стрімкому поширенню вірусу і не допустити колапсу медичної системи.

За словами головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 4 Тетяни Мостепан, 30-40% хворих потрапляють відразу в реанімацію. "Середнього ступеня тяжкості просто немає", - підкреслила вона. За словами лікаря, завантаженість лікарні близько 90%, витрата кисню – близько 7 тонн. Мостепан зазначила, що такого не було ніколи, тому що навіть у найважчі часи було 4-5 тонн на добу. Зараз некисневого пацієнта в лікарні немає жодного, всі - кисневозалежні.

"Ми такого перебігу не бачили, щоб настільки провокувало хронічні хвороби і декомпенсувало різні стани", - зазначила Мостепан.

За її словами, з вакцинованих пацієнтів в стаціонарі знаходиться всього близько 3-4%, в реанімації – жодного. У вакцинованих немає агресивних змін і агресивного перебігу.

"Так, дійсно, вакцинована людина може захворіти, але перебіг хвороби — зовсім інший", — підкреслила лікар.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини