Пункти вакцинації відкриють на вокзалах \ фото УНІАН 

Пункти вакцинації від COVID-19 відкриють на залізничних вокзалах в усіх обласних центрах та у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Як повідомляє прес-центр "Укрзалізниці", спочатку пункти вакцинації, які працюють на Центральному залізничному вокзалі Києва, проінспектували міністр інфраструктури Олександр Кубраков та в.о. члена правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський.

"Подорожі мають бути безпечними. Спільно з МОЗ ми розгортаємо пункти вакцинації в ключових транспортних хабах країни: вокзалах, аеропортах, автовокзалах, найбільших поштових відділеннях. Пункти вакцинації вже діють на 10 вокзалах, сьогодні ще додасться Маріуполь та Івано-Франківськ, з понеділка — відкриється центр вакцинації в аеропорту "Бориспіль". Ми звертаємося до пасажирів із розумінням поставитися до обмежень, які насправді вже рятують життя — лише за дві доби вдалося виявити майже 300 інфікованих осіб, які мали сідати у потяг", — зазначив Кубраков.

Відео дня

За словами Перцовського, пункти вакцинації, які "Укрзалізниця" почала відкривати на вокзалах з 21 жовтня, є популярними серед населення. Станом на вчорашній ранок у цих пунктах зроблено понад 2 тис. щеплень.

Читайте такожЛяшко: вже 30% українців вакцинувались від COVID-19

Також Перцовський повідомив, що вже вакциновано 30% провідників потягів.

З 25 жовтня пункти вакцинації почнуть працювати на залізничних вокзалах у Херсоні, Ковелі, Кривому Розі, Нікополі, Подільську, Миколаєві, Чернівцях, Коростені та Роздільному.

Раніше такі пункти було відкрито на залізничних вокзалах Києва (2 пункти), Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Ніжина, Коростеня, Рівного, Хмельницького та Ужгорода.

Також на 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Тут невакциновані пасажири можуть зробити експрес-тести та отримати довідки, що в разі негативного результату буде підставою для посадки у потяги. Ця послуга для пасажирів, які мають квиток на поїзд, коштує 350 грн. Від початку їх функціонування — 21 жовтня — було зроблено понад 4 тис. тестів.

Як повідомляв УНІАН, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнем епіднебезпеки дозволені за умови наявності у всіх водіїв, членів екіпажів авіатранспорту та пасажирів COVID-сертифікатів, негативних результатів ПЛР-тестів чи тестів на антиген.

За даними "Укрзалізниці", з початку дії нових правил перевезень через відсутність "ковідних документів" до поїздок потягами не допустили 340 осіб (0,5% всіх пасажирів).

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН