В середньому українцям роблять близько 300 тисяч щеплень на добу / фото УНІАН, Немеш Янош

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький не виключає, що до кінця року від COVID-19 може бути вакциновано 60% населення України.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Якщо ми не будемо знижувати темпи вакцинації, які є на сьогоднішній день (а це, в середньому, близько 300 тисяч вакцинацій на добу)... то з такими темпами, як каже Міністерство охорони здоров'я, до кінця року ми можемо вийти на 60% вакцинованих (громадян України - УНІАН)", - зауважив Радуцький.

Відео дня

Також він додав, що наразі МОЗ розробляє систему, щоб особи з підвищеним ризиком ускладнень від COVID-19, зокрема, літні люди та з хронічними захворюваннями, ще цього року змогли щепитися третьою, бустерною, дозою вакцини.

Читайте такожМОЗ продовжило контракт на постачання популярної вакцини від коронавірусу до кінця 2023 року

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, станом на 23 листопада понад 10 млн українців вже завершили імунізацію від COVID-19.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.