Останні два тижні йде дуже сильне збільшення кількості вакцинованих українців \ фото УНІАН

У разі збереження нинішнього темпу вакцинації, існує висока ймовірність повернення "червоних" регіонів у "помаранчеві".

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат Михайло Радуцький.

"Останні два тижні йде дуже сильне збільшення кількості вакцинованих українців, і це вселяє надію, що ми найближчим часом зможемо стабілізувати ситуацію (із захворюваністю на коронавірус). Якщо влітку ми вакцинували 60-100 тис. осіб на день, вересень — 120-130 тис., то сьогодні ми вже практично щодня маємо від 270 до 300 тис. вакцинованих. Якщо темп не знижуватиметься, то прогноз щодо повернення назад хоча б до "помаранчевої" зони дуже високий", — зазначив він.

Відео дня

Читайте такожВ Україні смертність від COVID-19 перебуває на найвищому історичному рівні - KSE

За словами Радуцького, система охорони здоров'я зараз справляється із ситуацією, і повний локдаун країні не загрожує.

"На сьогодні система справляється, запас міцності ми ще маємо. І є надія на жорсткі карантинні заходи, які сьогодні введені у 15 областях, включаючи Київ. Плюс дуже велика надія на кількість вакцинованих, у яких протягом 10-14 днів з'явиться стійкий імунітет навіть після першої дози. І це все спричинить стабілізацію ситуації. Дуже сподіваюся, що ми до жорсткого локдауну не перейдемо", — додав він.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН