Чиновники порадяться з директорами шкіл, батьками та учнями / фото: УНІАН

В Одесі планують з 1 вересня розпочати в школах навчальний процес у звичайному режимі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо сьогодні під час наради в мерії.

Міський голова Геннадій Труханов доручив директору департаменту освіти і науки Одеської міськради Олені Буйневич зараз, під час проведення зовнішнього незалежного тестування, вивчити питання про те, як можна організувати з 1 вересня навчальний процес, дотримуючись необхідних санітарних норм, соціальної дистанції тощо.

Відео дня

На нараді зазначалося, що освітній процес в режимі онлайн не може забезпечити дітям відповідну підготовку - вони не засвоюють навчальний матеріал тощо.

«Потрібна відповідальність? Будемо брати на себе відповідальність», - заявив мер.

Він доручив Буйневич зібрати директорів усіх шкіл, педради, батьківські комітети і парламент старшокласників (молодіжна ініціатива), щоб вислухати їхні думки.

За його словами, парламент старшокласників - діти, але добре організовані, грамотні, відповідальні, зі своєю думкою, яку вони вміють відстоювати.

Як підкреслив Труханів, не можна просто вводити тотальні заборони, а потім скасовувати їх під впливом людей, які виходять на протестні акції.

«Потім (після протестів - УНІАН) говоримо: «Ой, вибачте, ми не те зробили...» і все дозволяють. У нас діти все це дуже швидко розуміють. Щоб потім не вийшли (на протести - УНІАН) старшокласники, школярі і сказали, мовляв, дайте нам можливість вчитися», - акцентував Труханів.

Він додав, що після вищезгаданих спільних зборів ухвалять відповідне рішення на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС.