В.о. мера Терехов: Залізнична лікарня повинна бути відкрита для харків'ян

Керівництво Харкова ініціювало перевірку МОЗ в Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1.

Про це повідомив сайт міськради з посиланням на слова в.о. мера Ігоря Терехова.

Раніше в рамках превентивних заходів щодо боротьби з розповсюдженням COVID-19, Терехов звернувся до Міністерства охорони здоров'я з проханням розгорнути в місті мобільний госпіталь. Однак міністр Максим Степанов відмовив, заявивши, що ситуація з коронавірусом в місті контрольована і є регіони, в яких кількість хворих значно вище.

Відео дня

Читайте такожІгор Терехов: у Харкові понад 3 тисячі містян уже зробили щеплення першою дозою вакцини

Однак, як зазначив Терехов, Харків потребує розширення ліжко-місць. У лікарнях, які знаходяться в підпорядкуванні міста і області, ліжко-місця розгорнуті в максимальному обсязі. Водночас у відомчих лікарнях, до яких відноситься і залізнична, цей ресурс практично не використаний.

«Коли створювалася мережа лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом, левову частку ліжко-місць віддали «Укрзалізниці». Але проблема в тому, що вони не хочуть їх розгортати, тому що їм це невигідно. Тому я й попросив міністра надіслати сюди перевірку, щоб в результаті додаткові ліжко-місця в місті таки з'явилися. Залізнична лікарня обов'язково повинна бути відкрита для харків'ян», - зауважив в.о. міського голови Харкова.