Червона карантинна зона розширилась / фото УНІАН

До «червоної» карантинної зони включили 29 міст і районів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на брифінгу після сьогоднішнього позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У порівнянні з минулим засіданням (попереднє засідання Держкомісії з ТЕБ і НС відбулось 27 серпня - УНІАН), коли «червона зона» була встановлена у 21 адміністративно-територіальній одиниці, тепер додалося ще вісім», - сказав Степанов.

Водночас він додав, що, згідно з рішенням комісії, деякі міста з «червоної зони» перемістились до «помаранчевої», наприклад, місто Острог Рівненської області.

Читайте такожМайже половина українців слідкують за новинами про коронавірус

Також до «помаранчевої» з «червоної» зони перемістили два райони у Рівненській (Радивилівський) та Івано-Франківській (Городенківський) областях.

Карантинні зони в Україні

  • 3 вересня, на позачерговому засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення про нове карантинне зонування України.
  • Нове зонування почне діяти з опівночі 7 вересня.
  • До «червоної» зони буде віднесено: міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області; місто Дубно та Костопільський район Рівненської області; міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області; Великобурлуцький район Харківської області; місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області; Бобровицький район Чернігівської області.
  • Київ потрапив до «жовтої» зони.
  • Епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.