Коронавірус перейшов в розряд сезонних захворювань / ua.depositphotos.com

В Україні коронавірус остаточно переходить в розряд сезонних захворювань.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону. "Я впевнений, що... COVID-19 позаду. Попри те, що в Україні цифри вакцинації не досягають рекомендованих ВООЗ, ми вже точно можемо сказати, що COVID-19 остаточно переходить в розряд сезонних захворювань", - констатував він.

За його словами, українці кожного сезону будуть стикатися з коронавірусом, який продовжить мутувати. Але характер мутацій COVID-19 не дає підстав вважати, що він стане агресивнішим.

Відео дня

За даними Кузіна, з початку пандемії COVID-19 в Україні було зафіксовано понад 5,5 млн випадків захворювання, а від ускладнень померли майже 112 тис. осіб. При цьому  понад 15 млн українців отримали дві дози вакцини проти коронавірусу.

Коронавірус в Україні

У розпал епідсезону в Україні фіксувалося інтенсивне зростання захворюваності, особливо серед дітей до 17 років. 

Тоді головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв, що на більшій частині країни циркулюють одночасно віруси грипу А і Б.

А в січні в Україні було зареєстровано кілька випадків нової мутації коронавірусу "Дженні", який є однією з варіацій штаму коронавірусу "Омікрон".

Вас також можуть зацікавити новини: