У Китаї масштабний спалах "корони" / REUTERS

У Китаї за місяць померли близько 60 000 осіб, хворих на COVID-19, під час масштабного спалаху епідемії, що почався у грудні. Про це заявив представник Національної комісії охорони здоров'я Китаю Цзяо Яхуей, слова якого наводить CNN.

Так, за даними китайської влади, в період з 8 грудня по 12 січня в Китаї зареєстровано 59 938 смертей, пов'язаних з COVID. 

Відзначається, що раніше Пекін враховував в якості жертв коронавірусу тільки тих, хто помер безпосередньо через дихальну недостатність. Тепер же в статистику включили тих, хто помер від ускладнення інших хвороб на тлі COVID, наприклад, від раку або серцево-судинних захворювань.

Відео дня

Нові шокуючі цифри були опубліковані після того, як Пекін піддався жорсткій критиці з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я і США за неправдоподібну статистику захворюваності. На тлі переповнених лікарень і моргів влада Китаю повідомляла про 2-3 тисячі хворих на день. 

За даними китайської влади, пік поточної хвилі був 23 грудня, коли в "ковідні" лікарні звернулися понад 2,86 мільйона китайців. 

Ситуація з COVID у Китаї

За рахунок жорсткого карантину владі Китаю майже три роки вдавалося утримувати на відносно низькому рівні захворюваність коронавірусом в країні. 

Однак восени 2022 року Пекін вирішив зняти більшість карантинних обмежень через економічні проблеми, викликані цими обмеженнями. Після цього захворюваність коронавірусом в країні різко пішла вгору.

За деякими даними, в пікові дні грудня фактична захворюваність коронавірусом в Китаї могла досягати 37 млн осіб на добу.

Вас також можуть зацікавити новини: