Лікарі розповіли, як на психіку вияє стрес \ ua.depositphotos.com

Коли людина постійно знаходиться в стресовому стані і нічого не робить для його усунення, тіло починає посилати сигнали того, що психіка знаходиться в найсильнішій напрузі.

Як повідомили лікарі з Німеччини в інтерв'ю журналу Freundin, однією з ознак того, що психічне здоров'я людини виснажене, є її скарги на хронічні болі, не пов'язані з очевидними травмами, передає medikforum.

Другим сигналом є поганий сон. Людина може крутитися без сну всю ніч або не може швидко заснути, хоча до цього вдень відчувала сильну втому. Подібним симптомом нерідко проявляється стрес.

Відео дня

Читайте такожАмериканська лікарка назвала причини погіршення пам'яті

Коливання ваги. Нестабільний апетит з епізодами переїдання і небажання їсти і "бігаючі" туди-сюди кілограми на вагах теж можуть говорити, що психіка виснажена і потрібно взяти паузу, щоб відпочити.

Підвищена дратівливість. Постійно щось або хтось дратує і ви швидко втрачаєте терпіння? Можливо, проблема зовсім не в інших, а в тому, що нерви через постійну напругу все гірше справляються з рутинним стресом.

Перепади настрою. Виснажена стресом і відсутністю відпочинку психіка впливає на те, що гормони "виходять з ладу", і наслідком цього стає мінливий настрій – протягом дня він може змінюватися від радості і наснаги до відчуття тотального нещастя і ридань.

Випадання волосся. Дана ознака також може бути пов'язана з гормональним дисбалансом.

Втрата лібідо. Згаслий інтерес до інтимної частини життя може додатково говорити про те, що занадто сильний або довгостроковий стрес завдав удару по гормональному балансу.

Вас також можуть зацікавити новини: