Найближчим часом планувалося розпочати введення вакцини малюкам / Фото: УНІАН

На Харківщині співробітники Служби безпеки України попередили спробу використання дитячої протитуберкульозної вакцини, яка не пройшла державний контроль якості.

Про це повідомили УНІАН у прес-центрі Управління СБУ в Харківській області.

За даними СБУ, 220 тис. доз вакцини для щеплення дітей було імпортовано з Росії. Майже 30 тис. з них не пройшли державного контролю якості та не отримали обов’язкового висновку Державної служби України з лікарських засобів про відповідність медичних імунобіологічних препаратів.

Відео дня

Зокрема, співробітники спецслужби виявили факт закупівлі харківською приватною медичною клінікою майже 15 тис. несертифікованих доз вакцини з підробленим висновком Держлікслужби. Найближчим часом планувалося розпочати її введення малюкам.

Читайте такожВ Одесі відновлено вакцинацію дітей проти туберкульозуМинулого тижня Держлікслужба заборонила обіг та використання цієї партії вакцини. Препарати знищені.

Вирішується питання щодо початку кримінального провадження за ознаками ст. 358 (підроблення документів, їх збут, використання підроблених документів) та 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.