Фото: УНІАН

В Одесі затримано трьох осіб за підозроюу виготовленні психотропних речовин із контрабандних прекурсорів, їхній дохід становив до 10 млн грн на місяць.

Читайте такожВ Одесі затримано російського хіміка, який виготовляв психотропи

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління СБУ в Одеській області, оперативники спецслужби під процесуальним керівництвом прокуратури викрили трьох місцевих жителів, які організували лабораторію з виготовлення амфетаміну та метамфетаміну в орендованій квартирі.

Відео дня

«Під час обшуків у приміщенні правоохоронці затримали організатора та двох «хіміків». Вилучено 3,8 кг амфетаміну, понад 100 грамів метамфетаміну та лабораторне обладнання», - повідомили у прес-службі.

За інформацією спецслужби, щотижня нарколабораторія виготовляла від 3 до 5 кілограмів наркотиків і приносила зловмисникам щомісячний дохід у сумі до 10 млн грн.

«Продукцію» зловмисники збували лише оптовими партіями обмеженому колу постійних дилерів. Сировину для виготовлення психотропних ділки отримували контрабандою.

Слідчим відділом УСБУ в Одеській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2, 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Як уточнили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, діяльність вищеназваного угруповання припинено сьогодні, 21 червня.

Затриманим особам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу, відзначили у прокуратурі.

Встановлено, що підозрювані збували наркотичну речовину через Інтернет, шляхом закладок, отримуючи плату криптовалютою Bitcoin.