Прокуратура Луганська порушила кримінальну справу проти трьох співробітників Луганської обласної дитячої клінічної лікарні через смерть піврічної дитини.

Про це УНІАН повідомив помічник прокурора Луганська Олександр КОЛЕСНИК.

За його словами, згідно з підсумками проведеної загальнонаглядової прокурорської перевірки, яка відбулася в рамках вивчення статистики дитячої смертності в Луганську, смерть дитини настала внаслідок неякісного лікування й неналежного виконання своїх службових обов`язків трьома посадовцями відділення патології новонароджених ЛОДКЛ.

Відео дня

«Дитина 2011 року народження була госпіталізована до відділення патології новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні 12 червня цього року з діагнозом ГРВІ: гострий бронхіт, обструктивний синдром, правостороння пневмонія.

17 червня пацієнта перевели у відділення інтенсивної терапії, але вже 27 числа цього місяця його повернули назад у стабільно важкому стані. 6 липня черговий лікар констатував зупинку самостійного дихання, одиничні серцеві скорочення, акроцианоз, відсутність пульсу на периферичних судинах. Цього ж дня дитина померла», - повідомив О.КОЛЕСНИК.

Він зазначив, що лікарем піврічної дитини був завідуючий відділенням патології новонароджених. За результатами висновків судово-медичного дослідження, лікування дитини у відділенні патології новонароджених проводилося не в профільному відділенні й не в повному обсязі, що призвело до смерті.

За результатами проведеної перевірки за фактом службової недбалості з боку посадовців відділення патології новонароджених ЛОДКЛ, що спричинила смерть малолітнього пацієнта, прокуратурою Луганська порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального Кодексу України.

За інформацією О.КОЛЕСНИКА, завідуючий відділенням патології новонароджених ЛОДКЛ був звільнений за порушення посадових інструкцій і наказів Міністерства охорони здоров’я. Інші два медичні працівники продовжують виконувати свої обов`язки.

Проводиться досудове слідство.