На Чернігівщині за кошти, зібрані під час благодійної акції "Серце до серця", придбано інсулінову помпу для хворої дитини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання прес-клубу "Ділове слово" Управління у справах преси та інформації Чернігівської ОДА повідомив голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця" Єжи КОНІК.

За його інформацією, під час акції у Чернігівській області було зібрано 23 тис. 210 грн. Ще 6 тис. грн. (за рахунок залишків коштів з інших областей) додав фонд, що дало змогу придбати інсулінову помпу Dana IIS з комплектом витратних матеріалів. Інсулінова помпа – це комплекс з керуючим пристроєм, резервуаром для інсуліну та системою катетерів, що призначена для введення цього гормону в організм людини і дозволяє зменшити кількість ін’єкцій до однієї на 3-5 дні.

Відео дня

Як зазначили представники організації, зібраних коштів було достатньо для придбання лише однієї помпи, що поставило перед важким вибором членів організаційного комітету. Зрештою, після зустрічей та консультацій з батьками за взаємною згодою було обрано дитину, яка отримала помпу, її отримав Костя ЖИБІР. Апарат передано матері хворої дитини.

Є.КОНІК також зауважив, що цього року в Україні в рамках акції вдалося зібрано понад 4 млн. грн., а всього за 6 років її проведення – понад 12 млн. грн. В Польщі ж, де й було започатковано цю акцію 20 років тому, за весь час її проведення небайдужі громадяни зібрали близько 200 млн. євро. Він наголосив, що кількість зібраних грошей напряму залежить від суспільного розголосу й популяризації акції.

Шоста щорічна всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця" відбувалася з 1 по 15 травня 2011 року під гаслом допомоги дітям, хворим на цукровий діабет. Захід, у якому взяли участь понад 600 волонтерів, проходив в усіх загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладах області, а також на підприємствах, організаціях та установах різних форм власності. Лідерами зі збору коштів стали м. Чернігів, Ріпкинський, Чернігівський, Носівський, Бахмацький райони.

На Чернігівщині захворюваність на цукровий діабет є актуальною проблемою. Наразі на обліку перебувають 185 дітей з цим захворюванням, і щороку діагноз «цукровий діабет» встановлюють ще 25-30 дітям. Цього року цю хворобу вже виявлено у 23 дітей.