Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв стверджує, що влада регіону два роки поспіль просила Міністерство охорони здоров`я передати в підпорядкування Ради міністрів республіки санаторій «Юність» в Сімеїзі, що перебував у жалюгідному стані.
 
Як написав Лієв на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук», оздоровниця була в «чорному списку» Мінкурортів Криму.
 
«Санаторій належить державі й перебуває у сфері управління Міністерства охорони здоров`я України. Кримська влада в 2011 і 2012 роках зверталася з проханням передати "Юність" в управління Ради міністрів Криму, аргументуючи тим, що він у жалюгідному стані, при цьому МОЗ абсолютно не приділяє уваги вирішенню проблем дитячого санаторію. МОЗ України нам відмовляло без пояснень», - відзначив міністр.
 
Лієв заявив, що вплив Радміну на подібні державні санаторії практично відсутній. «Керівництво призначається з Києва і не узгоджується (за фактом) з Кримом, а про діяльність держсанаторії МОЗ України місцеву владу навіть не інформують», - відзначив очільник Мінкурортів.
 
Лієв повідомив також, що у вересні 2012 року він публікував список із 15 великих санаторіїв і готелів (як державних, так і приватних), від відвідин яких просив утриматися.
 
«Під номером 12 у цьому списку був санаторій МОЗ України "Юність". Реакції органу управління (МОЗ України) не було», – написав міністр.
 
Як повідомляв УНІАН, 10-річна дівчинка із Львова загинула і 11-річна перебуває в лікарні з травмами в результаті обвалення балкона санаторію «Юність». Трагедія сталася увечері 30 травня. Частина балкона обвалилася з 3-го поверху, коли на нього вийшли троє дітей.