Суд задовольнив позов прокуратури Солом’янського району столиці щодо визнання за трьома дітьми-сиротами права власності на частину квартири по вул. Василенка у Києві, що належала їхній померлій матері.

 
Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Солом’янського району Києва, встановлено, що з 2000 року у квартирі по вул. Василенка мешкало троє дітей з батьками та бабусею.
 
Після того як у 2005 році суд позбавив батьківських прав мати і батька, двох малолітніх дівчат направили до дитячого будинку, а хлопчика – до спеціальної школи-інтернату.
 
У 2009 році матір неповнолітніх діток померла, а батька через рік засудили до довічного ув’язнення.
 
У ході прокурорської перевірки стало відомо, що за життя мати дітей не розпорядилася належним їй майном. Бабуся ж у свою чергу взагалі відмовилася звертатися з цих питань до будь-яких установ та своїми діями створювала перешкоди для оформлення за онуками права власності на житло.
 
Зважаючи на грубе порушення прав дітей-сиріт, прокуратура Солом’янського району Києва звернулася до суду з позовом про визнання за ними права власності на частину майна їхньої померлої матері.
 
Солом’янський районний суд Києва підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.