Вживання вітамінів під час хвороби можливе лише за призначенням лікаря / фото ua.depositphotos.com

Вітаміни підвищують імунітет, проте не лікують від COVID-19.

Про це нагадали медики у Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

За даними лікарів, мікроелементи, такі як вітамін D, вітамін С та цинк, мають найважливіше значення для нормальної роботи імунної системи та життєво необхідні для підтримки здоров'я. 

Відео дня

"Проте наразі будь-які рекомендації щодо використання їх для лікування COVID-19 відсутні. Вживання вітамінів під час хвороби можливе лише за призначенням лікаря", - йдеться у повідомленні.

Аби зміцнити імунітет взимку, медики радять додавати до щоденного раціону продукти, що мають у своєму складі: 

  • вітамін С - це шипшина, перець чилі, чорна смородина, петрушка, капуста, ківі, броколі, брюссельська капуста, лимон, лічі, хурма, апельсин;
  • цинк - це морепродукти, м'ясо, гарбузове та соняшникове насіння, какао, яйця, волоські горіхи та устриці.

"А добова норма вітаміну D - це 20-хвилинна прогулянка на свіжому повітрі", - зауважили в МОЗ.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю УНІАН розказала завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров’я МОЗ України, лікарка-епідеміолог Оксана Кошалко наголосила, що жодний профілактичний прийом медичних препаратів не може бути ефективним, якщо він приймається людиною самостійно без призначення лікаря.

Вас також можуть зацікавити новини: