Хлопцю встановили протез / фото Костянтин Голінченко / Охматдит

В Охматдиті проходить реабілітацію 14-річний хлопець з Херсонської області,  який втратив руку через російський обстріл. Йому встановили біонічний протез.

Як йдеться у повідомленні Охматдиту, Артур пережив окупацію Херсонщини, а після звільнення, коли окупанти почали обстрілювати місто, він потрапив під вогонь і в нього сильно постраждала ліва рука.

"Артура спочатку повезли до херсонської лікарні, медики змушені були проводити операцію під ліхтариками, бо в лікарні не було ні світла, ні води. На жаль, врятувати руку було неможливо. Хлопцю зробили ампутацію лівої руки вище ліктя, а потім направили у НДСЛ "Охматдит"", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За лікування підлітка взялися спеціалісти відділення мікрохірургії Охматдиту, а пізніше почали підготовку хлопця до протезування. "Високофункціональний протез руки з біонічною кистю Артуру виготовили в Україні", - зазначили у лікарні.

Тепер з Артуром почали займатися спеціалісти Охматдиту, аби він навчився вправно використовувати протез у повсякденному житті. "Зараз з хлопцем тільки проводять перші тренування, але він вже може взяти яблуко та цукерки, переставити стакан з водою, взяти коробок з сірниками, відірвати виноград, потиснути руку", - розповіли про досягнення підлітка у лікарні.

Лікування дітей в Охматдиті

6 квітня лікарі Охматдиту витягли осколок російського снаряда з голови 13-річної Софії. Дівчинка була поранена в результаті обстрілу окупантів 5 березня.

А 11 травня стало відомо, що в Україні на базі лікарні Охматдит в Києві буде створено реабілітаційний центр зі стаціонарним відділенням, допомогу в якому будуть надавати дітям з усієї країни.

Вас також можуть зацікавити новини: