Якщо ви чуєте власний пульс, це ознака підвищеного артеріального тиску / фото pixabay

Деякі звуки роботи організму людини можуть свідчити про наявність у неї проблем зі здоров'ям.

Експерти назвали чотири приклади з медичної практики, коли подібні звуки краще не ігнорувати, передає "Лайф Здоров'я".

Пульсація у вухах

Якщо ви чуєте власний пульс, це ознака підвищеного артеріального тиску. За даними Національної служби охорони здоров'я Англії, понад 25% дорослого населення страждають від цієї недуги, але навіть не помічають, що з ними відбувається щось недобре. А варто було б, адже високий тиск збільшує ризик інфаркту та інсульту.

Відео дня

Свист у вухах

Буває, що свист, дзижчання або шипіння, що виникає у вухах, ніяк не пов'язані із зовнішніми подразниками. У цьому випадку причина може критися в самому органі слуху, й це досить поширена проблема, втім вона легко вирішується. Якщо шум довго не проходить і приносить дискомфорт, краще сходити до лікаря. У лікарні насамперед перевірять на вушну інфекцію та наявність сірчаної пробки.

Читайте такожЛікар назвавши хвороби, при яких не можна купатися

Свист з легень

Свистячий звук, що доноситься з легень при вдиху або видиху, може свідчити про хвороби верхніх дихальних шляхів. А ось що це конкретно — інфекцію чи першу ознаку астми — стане відомо тільки після медичного обстеження. Інфекції, якщо вони не проходять самі, лікують антибіотиками. З астмою зазвичай борються за допомогою інгалятора.

Хрускіт у суглобах

Хрускіт у суглобах, який ще й супроводжується больовими відчуттями, — ознака артриту. На жаль, ліків, які раз і назавжди позбавили б від цього захворювання, не існує. Але є комплекс заходів, що дозволяє полегшити перебіг хвороби й зробити життя пацієнта більш комфортним.

Раніше лікарі назвали симптоми, при яких слід негайно звернутися до лікаря.