Вчені назвали червоне м'ясо найбільш шкідливим продуктом / фото pixabay.com

Найбільш шкідливим продуктом у світі назвали м'ясо. Його виробництво найгірше позначається на довкіллі, а також провокує ризик передчасної смерті.

Такого висновку дійшли вчені з британського Оксфорда й американської Міннесоти в ході досліджень, пише PNAS.

Читайте такожЛікар назвала продукти-"вбивці" сну

Відео дня

Аналізуючи вплив харчових продуктів на довкілля та здоров'я людей, вчені ввели індекс AREI, який вказує на потребу у воді, на забруднення природи, на викиди парникових газів та на низку інших несприятливих екологічних факторів.

Так, цільнозернові злаки, фрукти, овочі, горіхи й оливкова олія отримали індекс APEI менше за 4 на порцію. А ось риба має AREI 14 на порцію.

Необроблене червоне м'ясо отримало найвищий AREI на порцію – 73 одиниці, оброблене – 37. Для порівняння, на думку західних учених, напої з високим вмістом цукру (газовані) отримали лише 0,95 одиниці впливу на природу.

Раніше група вчених з декількох країн не знайшла зв'язку між споживанням окремих видів м'яса і розвитком небезпечних хвороб.