Ілюстрація REUTERS

В епіцентрі спалаху нового коронавірусу – китайському місті Ухань – створили спеціалізовані карантинні зони для осіб із симптомами зараження або після тісного контакту із хворими.

Про це повідомляє South China Morning Post із посиланням на оприлюднену в неділю заяву влади Уханя.

Читайте такожЗафіксовано першу смерть від коронавируса за межами Китаю

Відео дня

Зазначається, що особам з симптомами пневмонії, а також особам, які мали тісний контакт з хворими, надаватиметься безкоштовне проживання та лікування в межах визначених карантинних зон.

Як повідомляв УНІАН, новий коронавірус уже виявлено у понад 20 країнах світу. Станом на ранок 1 лютого, у світі було зареєстровано 11 тис. 821 лабораторно підтверджений випадок нової коронавірусної інфекції (2019-нCoV), у тому числі 259 смертельних випадків.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.