Ілюстрація / REUTERS

Влада Росії має намір депортувати іноземців, у яких виявлено новий коронавірус.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це на оперативній нараді уряду заявив прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін.

Читайте такожОпубліковано знімки уражених коронавірусом легенів

Відео дня

«Тепер вона (інфекція коронавірусу - УНІАН) додається до переліку особливо небезпечних захворювань. Це дозволить здійснювати депортацію іноземних громадян, якщо у них буде виявлена така хвороба, і запроваджувати спеціальні обмежувальні заходи, у тому числі це ізоляція та карантин», - сказав Мішустін.

Він повідомив, що підписав національний план боротьби з розповсюдженням коронавірусу.

«Вжито всіх необхідних заходів, працює оперативний штаб, ситуація під контролем. Ми буквально днями підписали національний план щодо запобігання завезенню та розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Росії», - сказав прем'єр.

Мішустін додав, що хворі, в яких виявлено небезпечний вірус, ізольовані та лікарі надають їм всю необхідну допомогу.

Він запевнив, що в Росії є всі необхідні ліки та засоби захисту. «Важливо, щоб люди були ними повністю забезпечені та, звичайно, щоб ціни в аптеках залишались на колишньому рівні. За цим доручено стежити Федеральній антимонопольній службі та Росздравнадзору», - зазначив він.

Мішустін підкреслив, що до 13 лютого необхідно підготувати документи про порядок ввезення до Росії незареєстрованих препаратів і ліків, яких потребують пацієнти з важкими захворюваннями.

У свою чергу віце-прем'єр РФ Тетяна Голікова повідомила, що сьогодні літаки повітряно-космічних сил спрямують до Уханя для евакуації 130 росіян.