У Китаї помер підліток з ДЦП, який залишився без догляду через карантин / фото WEIBO

У китайській провінції Хубей помер 16-річний юнак-інвалід. Хлопець з ДЦП залишився без догляду і нагляду, тому що його батька, єдиного опікуна помістили в карантин з підозрою на коронавірус.

Читайте такожВ Японії тисячі туристів заблоковані на круїзному лайнері через коронавірус

Як повідомляє BBC, тіло підлітка знайшли через тиждень після того, як його батька і брата ізолювали. Місцеві ЗМІ пишуть, що опинившись в ізоляції, чоловік написав про свою ситуацію в китайській соцмережі Weibo. Він просив допомогти його синові, який залишився без їжі та води. За цей час хлопця погодували лише двічі.

Відео дня

Зазначається, що влада почала розслідування інциденту. Секретар місцевого відділення компартії Китаю і мер міста були зняті зі своїх посад.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу становить від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. Станом на 4 лютого в результаті зараження хворобою щонайменше 426 осіб померли, кількість заражених перевищила 19 тисяч.