Фото: REUTERS

На заблокованому в Японії лайнері Diamond Princess підтверджено 10 випадків захворювання на коронавірус 2019-nCoV.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Зазначається, що 2 лютого влада Гонконгу заявила про виявлення випадку захворювання, спричиненого вірусом 2019-nCoV, у пасажира, який був на борту лайнера у період з 20 січня.

Відео дня

Читайте такожНа круїзному лайнері, де виявлено коронавірус, перебуває 25 українців - МЗС

У зв’язку з цим 4 лютого судно було поставлено на карантин. На судні здійснюється ПЛР-дослідження пасажирів та екіпажу, які контактували із захворілим та мають лихоманку або респіраторні симптоми. «Було відібрано зразки у 237 пасажирів та членів екіпажу, послідовно проводиться їх дослідження. Наразі отримано результати тестування для 31 зразку, 10 з яких виявились позитивними на 2019-nCoV. Наразі Центр громадського здоров’я МОЗ з’ясовує інформацію про наявність громадян України серед вказаних 10 підтверджених випадків», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зауважують, що 5 лютого Національний координатор з Міжнародних медико-санітарних правил Японії повідомив, що на борту вказаного круїзного лайнера перебували 26 громадян України.

«Міністерство охорони здоров’я Японії переводить пацієнтів із підтвердженою інфекцією нового коронавірусу до діагностичних лікарень в Японії та здійснює протиепідемічні заходи на судні. Інші пасажири-члени екіпажу, у тому числі ті, хто очікує результатів, повинні залишатися на судні щонайменше 14 днів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого в японському порту Йокогами круїзний лайнер Diamond Princess («Діамантова принцеса») помістили на карантин, через те що у одного з пасажирів виявили коронавірус 2019 nCoV.

За даними українського МЗС, на судні перебуває 25 громадян України – усі члени екіпажу. Усього на судні 3 тис. 700 осіб з 56 країн світу, з яких 2 тис. 700 – пасажири.