Ілюстрація REUTERS

Заходи щодо запобігання поширенню нового коронавірусу COVID-19 починають діяти, заявив журналістам представник Національної комісії з охорони здоров'я КНР Мі Фен, пише Reuters.

Читайте також"Якщо наслідки будуть серйозними": у Китаї роз'ясненнями яснили рішення про смертну кару за поширення коронавірусу

За словами чиновника, збільшення обсягу медичної допомоги та профілактичних заходів в провінції Хубей, яка стала осередком поширення інфекції, дозволило уникнути випадків, коли захворювання у пацієнтів досягає серйозної стадії. Фен зазначив, що частка тяжкохворих коронавірусом за кілька тижнів у всьому Китаї скоротилася з 16 до 7,2% від загальної кількості заражених.

Відомство раніше відзвітувало, що в Хубеї за минулу добу виявили 1843 нових випадки зараження.14 лютого показник становив 2420 людей, а 13-го — 4823. Таким чином, за оцінкою влади, кількість нових випадків коронавірусу в провінції знижується третій день поспіль, передає РБК.

Загалом, кількість заражених в КНР становить 68,5 тис. За межами країни підтвердили 526 випадків захворювання. Всього загинуло 1669 осіб.

Напередодні представник комісії Лянь Ваннянь заявив, що настав «вирішальний момент» у боротьбі з коронавірусом. Він зазначив, що в китайських провінціях, за винятком Хубея, кількість підтверджених випадків знижується десять днів поспіль.