Ілюстрація / REUTERS

Лікар з Великобританії Клер Гєрада, яка вилікувалася від COVID-19, розповіла про симптоми хвороби.

Про це повідомляє Апостроф з посиланням на Daily Mail.

За словами 60-річного медика, вона заразилася коронавірусом в Нью-Йорку, але ознаки хвороби проявилися на третій день після повернення в Британію.

Відео дня

Читайте такожВчені виявили новий симптом коронавірусу

"Ранок почався з сухого кашлю. До цього він був досить легким, і я подумала, що це через тривалий переліт", - пояснила вона.

Однак пізніше вона відчула дуже сильну сухість в горлі, яка переросла в сильний біль.

Потім, за її словами, у неї піднялася температура, почалася лихоманка і тремтіння.

"Я зрозуміла, що це коронавірус, тому що ніколи сильно не хворіла, а сезон грипу вже підійшов до кінця", - підкреслила лікар.

Гєрада здала аналізи і прийняла рішення про самоізоляцію.

Вона розповіла, що її стан стрімко погіршувався: вже через кілька годин жінка втратила апетит, крім того, вся їжа придбала металевий присмак. Приймати їжу їй довелося через силу, а через сухість в горлі замість чаю вона пила воду з лимоном.

Ще один симптом, який зазначила Гєрада - виразки в носі. Вона припустила, що її горло теж було всипане ними.

Також лікар додала, що їй дуже хотілося спати. Щоб збити температуру, вона тричі на день приймала по дві таблетки з парацетамолом.

На четвертий день після виявлення перших симптомів прийшли результати аналізів, які підтвердили COVID-19. Проте до цього моменту температура опустилася, а кашель припинився.

На п'ятий день до неї повернувся апетит, а до початку сьомого дня вона відчула, що одужала, проте вирішила продовжити самоізоляцію.

Герада впевнена, що абсолютна більшість тих, хто заразилися коронавірусом, зможуть вилікуватися. При цьому лікар зазначила, що не має проблем зі здоров'ям, але COVID-19 − найгірше з того, чим вона хворіла.

Читайте також: