Експрес-тести на коронавірус, які отримав Київ / facebook.com/Vitaliy.Klychko

Грузія розірвала контракт на постачання експрес-тестів на COVID-19 через їхню сумнівну якість з китайською компанією Shenzhen Bioeasy Biotechnology.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила глава МОЗ Грузії Катерина Тикарадзе.

Також в Іспанії заявили, що вони повертають китайському виробникові під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology партію експрес-тестів на коронавірус, оскільки вони виявилися ненадійними. Про це повідомляє видання El Pais.

Відео дня

Читайте такожУ прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона діагностували коронавірус

Так, іспанські мікробіологи повідомили, що перші 9 тис. тестів з партії мають чутливість лише 30% при необхідному мінімумі в 80%.

А деякі лікарні у Мадриді почали використовувати першу партію тестів і виявили, що вони дали негативні результати у пацієнтів, які були підтвердженими хворими з коронавірусом.

Як пише "Європейська правда", посольство Китаю в Іспанії оприлюднило заяву, в якій зазначило, що Shengzhen Bioeasy Biotechnology не має ліцензії на продаж своєї продукції, і що компанія не входить до "переліку класифікованих постачальників", який Китай надав Іспанії.

Shenzhen Bioeasy Biotechnology заявила у п'ятницю, що замінить деякі набори для тестування. Вона зазначила, що неправильні результати можуть бути наслідком невдалого збору проб або неправильного використання наборів.

Фірма заявила, що провела недостатню комунікацію з клієнтами про те, як користуватися комплектами.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко 10 березня на своїй сторінці в Facebook повідомив про придбання аналогічних експрес-тестів.